keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Peisin kunto- ja luontopolulla

Warkauden Lehti tekee jutun Peisin kunto- ja luontopolusta, joten kävimme tänään sen kiertämässä toimittajan kanssa. Samalla tuli tarkastettua, mitä kunnostettavaa reitin varrelta löytyy. Paikoitellen on puita kaatunut polulle, mutta niiden yli tai ali kyllä pääsee, ja osan pystyy kiertämäänkin. Haastavin kohta reitillä on ylittää Myllypuro, sillä entiset pitkospuut ovat heikot ja huonokuntoiset, mutta uusiakaan ei ole päästy vielä laittamaan, sillä vesi on ollut korkealla jo pitemmän aikaa.

Reitti ei siis sovellu huonojalkaisille eikä kovin pienille lapsille. Korkeuseroakin reitillä on, ja useammassa kohdassa joutuu ihan kunnolla kiipeämään, välillä köyden avustuksella!

Luontopolku kyllä tarjoaa oivan elämyksen kelle tahansa ja reitin puolivälissä on mukava levähtää laavulle nauttimaan eväät. Polttopuitahan laavulla ei ole jatkuvasti saatavilla väärinkäytösten vuoksi, mutta etukäteistilauksesta niitä toimitetaan sinne, pääsääntöisesti ryhmien vierailuita varten.

Jos malttaa loppumatkasta poiketa hieman polulta Peisin kammariin, voi siellä yrittää etsiä Peis-Immosen aarretta, joka on vieläkin löytämättä. Jotain muuta kyllä saattaa löytää. Rauhaa ainakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti