tiistai 30. elokuuta 2016

Kuinka varautua poikkeustilanteisiin?

Rauli-myrskyn tekosia Harjurannalla 28.8.2016.

Rauli-myrsky riepotteli Suomea viime lauantaina ja Savon Voiman alueella pahimmillaan yli 30 000 asiakasta oli sähköttä, jotkut jopa tuntikausia. Kuinka tällaiseen poikkeustilanteeseen voi varautua? Mitä tehdä, kun vettä ei tule, vessaa ei pysty vetämään, jääkaappi ja pakastin uhkaavat sulaa eikä ruokaakaan voi laittaa. Mistä saadaan lämpöä talvipakkasilla? Kuinka viestintä sujuu? Löytyykö kotoa hätävaraa? Tarvitseeko harvaanasutulla alueella asuva yksinäinen vanhus apua?

Harjurannan Kyläyhdistys toteuttaa yhteistyössä Kehittyvät Kylät - palveluita tuottamassa -hankkeen kanssa varautumiskoulutuksen torstaina 10.11. klo 18 alkaen Kylätuvalla.

Varautumiskoulutuksessa saa tietoja ja taitoja, joilla itse kukin voi parantaa omaa ja perheensä selviytymistä, suojata omaisuuttaan, sekä lisätä turvallisuutta ja arjen sujuvuutta poikkeus-, kriisi- ja häiriötilanteissa.

On tärkeä tietää kuinka asuin- ja elinympäristön turvallisuusjärjestelyt toimivat tai kuinka niitä voi parantaa. Varautumisella ehkäistään vaaratilanteita, huomioidaan normaaliolojen häiriötilanteet ja valmistellaan toimenpiteitä poikkeusolojen varalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti