maanantai 7. marraskuuta 2016

Osaatko sinä varautua poikkeus- tai häiriötilanteisiin?

Talvi on tullut ja ilmat kylmenneet. Meillä Harjurannalla talvisin riesana ovat usein myös sähkökatkot. Miten toimia, kun sähkökatkon vuoksi talo viilenee? Mitä tehdä, kun vettä ei tule, vessaa ei pysty vetämään, jääkaappi ja pakastin uhkaavat sulaa eikä ruokaakaan voi laittaa. Kuinka viestintä sujuu? Löytyykö kotoa hätävaraa? Tarvitseeko harvaanasutulla alueella asuva yksinäinen vanhus apua? 
 

Harjurannan Kyläyhdistys toteuttaa yhteistyössä Kehittyvät Kylät - palveluita tuottamassa -hankkeen kanssa varautumiskoulutuksen torstaina 10.11. klo 18 alkaen Kylätuvalla.

Varautumiskoulutuksessa saa tietoja ja taitoja, joilla itse kukin voi parantaa omaa ja perheensä selviytymistä, suojata omaisuuttaan, sekä lisätä turvallisuutta ja arjen sujuvuutta poikkeus-, kriisi- ja häiriötilanteissa.

On tärkeä tietää kuinka asuin- ja elinympäristön turvallisuusjärjestelyt toimivat tai kuinka niitä voi parantaa. Varautumisella ehkäistään vaaratilanteita, huomioidaan normaaliolojen häiriötilanteet ja valmistellaan toimenpiteitä poikkeusolojen varalta.

1 kommentti:

  1. Agrekaatti on hyvä apu sähkökatkojen varalle ja hyvä olla vähän bensaa jemmassa.
    Lisäksi retkikeitin ruuan laittoon ja pattereita radioon ja taskulamppuihin.
    Näillä pääsee jo pitkälle.

    VastaaPoista