maanantai 23. tammikuuta 2017

Kylätoiminta – kylähulluutta vai jotain muuta?

Tammikuisena aamuna lumityöt alkavat heti kynnykseltä. Kotiovelta autolle kahlaamisen jälkeen lumipallon näköisen kulkuneuvon saaminen ajokuntoon tuntuu siinä hetkessä pieneltä valonpilkahdukselta. Mutta, valtaväylälle kääntyessä edessä on auraamaton tieosuus. Jos on käynyt niin hyvin, että yö on ollut sateeton, auton valot heijastelevat kilpaa tien jääpinnan kanssa.

Suomen maaseudulle sijoittuu hyvin erilaisia kyliä, pieniä ja suuria. Meneillään oleva maakuntauudistus tulee keskittämään päätöksiä yhä kauemmas kyläläisistä, toisaalta lähidemokratian luvataan parantuvan. Suuren rakennemuutoksen myötä kolmas sektori tulee ottamaan yhä suurempaa koppia palveluiden ylläpitämisestä. Tässä kehityksessä kyläyhdistykset ovat olleet jo vuosia aktiivisesti mukana.

Vaikka ulkona tuiskuttaa, Harjurannan Kyläyhdistys ry tekee pitkäjänteistä edunvalvontatyötä kylän elävänä säilyttämiseksi. Valtakunnallisten ja paikallisten muutosten seuraaminen on merkityksellistä, jotta yhdenkään valon ei kylällä tarvitsisi sammua.
 
Harjurannan Kyläyhdistyksen vuosikokous pidetään Kylätuvalla 19. maaliskuuta, jolloin valitaan hallitukseen myös uusia jäseniä. Näin vuoden alussa on hyvä mahdollisuus ottaa koppi ja vaikuttaa oman sekä lähipiirin elämään. Pallo on nyt sinulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti