sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Kiitos, kiitos, kiitos!

Harjuranta-päivää vietettiin eilen ja luvatun mukaisesti lämmintä kylätunnelmaa riitti koko illalle! Aurinko- ja sadetanssit tanssittuamme sää suosi tapahtumaa ja kävijöitä riitti. Etenkin Kylätuvassa järjestetty Yhdessä Harjurannalla 1917 – 2017 -hankkeen Juhlaseminaari saavutti suuren suosion ja tupa oli ääriään myöten täynnä. Muistojeni Harjuranta valokuva- ja esinenäyttely kiinnosti kovasti yleisöä, ja vanhoissa esineissä riitti ihmeteltävää, samoin kuin valokuvissa tuttuja kasvoja ja paikkoja tunnistettavaksi.

Juhlaseminaarissa puhumassa Harjurannan koulun entinen
opettaja ja kyläyhdistyksen kunniapuheenjohtaja
Reino Kirjonen

Pääsääntöisesti lapsiyleisölle suunnattu, jo kolmannen kerran järjestetty, keppihevosten estekilpailu oli jälleen kerran suosittu. Mukana menossa oli tänä vuonna myös Pihlajakummun alpakoista Jippo, joka kilpaili omassa agility-sarjassaan.

Pihlajakummun Jippo-alpakka

Keppareiden lisäksi hevosvoimia oli nähtävillä myös kylän wanhojen mopojen ja Kahvankiäntäjien esitellessä menopelejään. Ainakin isiä ja poikia tuntui tämä osasto kiinnostavan kovasti!Illan ohjelmassa panostimme tänä vuonna erityisesti musiikkiin, jota oli tarjolla monessa muodossa. Vuoden puhallinorkesterina palkittu Varkauden soittokunta aloitti illan näyttävällä ohjelmistolla kevyttä musiikkia. Heidän jälkeensä kuultiin akustista cover-musiikkia soittava Sami Hänninen, joka viihdytti myös iltajuhlassa. Ukevox tarjoili tuulahduksen kansainvälistä tunnelmaa, saapuivathan he soittamaan kyläjuhlaamme lähes suoraan Lontoosta! Loppuillan musiikista vastasi Soul Honey & Four Players sekä Arvo Tyhjiö Orkestereineen, joiden ohjelmistossa löytyi mm. kotimaista sekä ulkomaista soulia ja poppia.

Iltajuhlassa palkittiin perinteisin menoin vuoden harjurantalaisina Marko ja Miia Peltonen, jotka kunnostavat vanhaa Unimäen taloa, jonne saivat nyt viemisiksi Taru Mäntysen Poika-patsaan. Vuoden yrittäjä -pystin sai monitoimimies Niilo Auvinen. Kyläläiset itse saivat ehdottaa palkintojen saajia, ja tätä perinnetta tulemme jatkamaan tulevinakin vuosina.


Päivitämme lisää kuvia ja tunnelmia tapahtumasivulle Facebookiin lähipäivinä.

Vielä kerran kiitos kaikille kävijöille, loistaville esiintyjille sekä kaikille talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille, joita ilman tätäkään tapahtumaa emme olisi pystyneet toteuttamaan! 

3 kommenttia:

 1. Olipa mukava ja mielenkiintoinen iltapäivä Harjurannan kylätuvalla! Ensin Saarenmaan valssia kesäteatterina ja sitten ansiokkaita esitelmiä Sopalan, Pekkalan (Vanhapaikka) ja Lappalan tilan vaiheista sekä Harjurannan koulun eläkkeellä olevan opettajan Reino Kirjosen muisteluita. Mukava oli tavata sukulaisia ja muita kyläläisiä, mm. vanhoja koulukavereita yli 60 vuoden takaa.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lappalan tilan historiaa valotti seminaarissamme tilan nykyinen isäntä Pertti Niloni.

   Poista