keskiviikko 30. elokuuta 2017

Mobiilireitit-kännykkäopas ensiesittelyssä

Suomi on täynnä luontopolkuja ja käyntikohteita, jotka jäävät lähialueidenkin asukkailta löytämättä: sijainteja ja tarinoita ei ole viety nettiin ja aikanaan pystytetyt opasteet ovat hävinneet.

Palvelu tulevaisuuteen: eMaaseutu -hankkeen nimissä on kuluneen kesän aikana toteutettu projekti kolmen pohjoissavolaisen luontokohteen kanssa, jossa alueen luontopolku on digitalisoitu mobiilireitiksi. Mobiilireitin tavoitteena on tehdä luontokohteet näkyvämmäksi, lisätä digitaalisuuden kautta niiden käyttöä ja tunnettuutta, luoda alueelle mahdollisuuksia digitaalisen markkinoinnin edistämiseen sekä monipuolistaa kohteiden käyttöä: sen lisäksi että kävijän sijainteja hyödyntävä mobiilisovellus aktivoituu kulkijan ollessa reitin varren kohteilla, myös luontoseikkailuiden tekeminen kotisohvalta mahdollistuu upeiden kuvamateriaalien ja tarinoiden myötä.

Peisin luontopolku mukana Mobiilireitit-kokeilussa


Peisin eli Peis-Immosen luontopolku Varkaudessa johdattaa Harjurannan kylän historiaan. Polun varrella olevassa komeassa luolassa kerrotaan asuneen erakko Peis-Immosen, joka aikanaan piinasi kyläläisiä pelottelemalla, varastelemalla ja suoranaisella kummittelulla!

https://retkipaikka.fi/vapaa/peisin-polku-varkaus/


Lataa puhelimeesi Pohjois-Savon Mobiilireitit* -sovellus tai Retkipaikka-sovellus ja lähde matkaan: sovellus opastaa sinua reitillä ja kertoo kohteiden taustoja ja tunnelmia. Mobiilisovellus on aina valmiina reissuun!

Lataa iPhonelle iTunes Storesta:
https://itunes.apple.com/us/app/pohjois-savon-mobiilireitit/id1272055098?l=fi&ls=1&mt=8

Lataa Android-laitteille Play storesta:
https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.retkipaikka.pohjoissavo

* eMaaseutu-hankkeen ja Retkipaikan toteuttama mobiiliopas Leppävirran Orinoron, Varkauden Harjurannan ja Sonkajärven Jyrkän reiteille. Sovellus on eMaaseudun kokeilu, jolla pyritään tekemään savolaisia luontokohteita tunnetummiksi, monipuolistamaan niiden käyttöä sekä markkinoimaan niitä digitaalisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti