Siirry pääsisältöön

Yhdessä Harjurannalla -hanke

Kylän lapsia Harjuranta-päivänä 2017
Yhdessä Harjurannalla 1917—2017 -hankkeen tavoitteena on tuoda esiin kylän tapahtumarikasta historiaa sekä tallentaa tämänhetkistä elämää tuleville sukupolville. Hankkeen tarkoituksena on, että eri ikäryhmillä on mahdollisuus osallistua sen toteutukseen ja olla näin mukana juhlimassa juhlavuotta.

Hankkeen myötä kasvatetaan Harjurannan kylän asukkaiden yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä aktivoidaan uusien henkilöiden osallistumista kylätoimintaan. Yhteisöllisyys on tärkeä osa Harjurannan Kyläyhdistyksen kyläturvallisuustyötä, jonka kehittämisen kyläyhdistys on aloittanut vuonna 2016.

Harjurannan Kyläyhdistyksen toteuttaman hankkeen myötä nousee esiin suomalaisia tapoja elää ja työskennellä maaseutukylässä sekä kuinka elämäntapa on sadan vuoden aikana muuttunut.

Kolmiosaisessa hankkeessa järjestettiin Harjuranta-päivänä 29.7.2017 juhlaseminaari sekä valokuva- ja esinenäyttely.
Dokumentti esitetään Varkauden Teatterissa 12.12.2017, jonka lisäksi siitä tehdään tallenne myyntiin. Näin hankkeesta jää pysyvä muisto tuleville kylän asukkaille sekä aiheesta kiinnostuneille.

Yhdessä Harjurannalla -hanke on saanut Pohjois-Savon liiton aluetukea sekä Varkauden kaupungin Suomi 100 -avustuksen. Hanke käynnistyi syksyllä 2016 ja se päättyi vuoden 2017 loppuun.

Hankkeen Facebook -sivut (ei päivitetä hankkeen loputtua):

Harjurannan Kyläyhdistyksen You Tube -kanava:

Ensi-ilta Varkauden Teatterissa 12.12.2017


DVD MYYNNISSÄ!

Yhdessä Harjurannalla - tarinoita elävästä kylästä DVD 
on myynnissä Harjurannan Kyläyhdistys ry:llä hintaan 
20 euroa. Dokumentin lisäksi DVD:llä on musiikkia
sekä paikallisten sukutilojen historiasta kertova Juhlaseminaari,
joka on kuvattu 29.7.2017.
DVD:n myyntituotot menevät kokonaisuudessaan 
Harjurannan kylän asukkaiden hyväksi.

Lisätiedot:

Harjurannan Kyläyhdistys
harjurannan.kylayhdistys@gmail.com
p. 0400 663 813
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ilouutisia tanssin ystäville!

Perinteinen Harjuranta-päivä järjestetään tänä vuonna lauantaina 24.7., kun kyläyhdistys tuo tanssimusiikkia Kylätuvalle. Luvassa on mukavaa menoa koko illaksi. Illan aloittaa klo 18 hurmaava Eija Kettunen, joka on niittänyt voittoja useissa laulukilpailuissa. Eijan meriitteinä mainittakoon Seniorilaulaja 2010 mestaruus, Mega Tähti 2014, Kainuun tangotaitokilpailun voitto 2016, Tangomaestro 2017, Laila ja Olavi -kilpailun seniorisarjan voitto 2017, SenioriMestarit laulukilpailun voitto 2018 ja Pentti Viherluoto -laulukilpailun voitto 2020. Eija Kettunen Eijan jälkeen lavan valtaavat illan pääesiintyjät Duo Tangokuningas Petri Hervanto säestäjänään Anssi Huotari (harmonikka, kitara ja laulu). Petri ja Anssi viihdyttävät tanssikansaa klo 19 alkaen. Kylätuvan pihamaalle rakentuu tanssilava, jolla kelpaa pyörähdellä, säällä kuin säällä.  Kannattaa siis kaivaa tanssikengät ja kellohelmat esiin, sillä nyt niitä pääsee tuulettamaan! Petri Hervanto Loppuillasta tunnelmoi trubaduuri Jere Hartik

Hallitus 2021

Harjurannan Kyläyhdistyksen vuosikokouksessa 28.6.2021 valittiin hallituksen puheenjohtaja sekä jäsenet kuluvalle toimikaudelle. Hallitus järjestäytyi 7.7.2021 kokouksessaan seuraavasti: Puheenjohtaja Jussi Mikkonen toimii myös rahastonhoitajana. Sihteeriksi valittiin Ida Markkanen, varapuheenjohtajaksi ja tiedottajaksi Tiina Immonen. Hallituksen muut jäsenet ovat Mika Immonen, joka toimii myös venepaikkavastaavana, Jaana Luostarinen, Marketta Pöllänen, Heimo Pöllänen sekä Ari Puustinen. Vuosikokouksen valtuuttamana hallitus kutsuu koolle tarpeelliset työryhmät, mm. alueiden kunnossapitoon, tapahtumajärjestelyihin sekä liikuntatoimintaan liittyen. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kyläyhdistyksen toimintaan matalalla kynnyksellä, tule mukaan työryhmien toimintaan! Ota yhteyttä p. 046 845 7213 tai sähköpostitse harjurannan.kylayhdistys@gmail.com. Huomioithan, että toimimme vapaaehtoispohjalta, joten joskus vastaamisessa saattaa kestää.

Keskustelutilaisuudessa käsiteltiin kallion louhintaa Joutenmäessä

Joutenmäessä varastoidaan tällä hetkellä maa-aineksia, kuten mursketta. Joutenmäen kallioalueella (os. Harjurannantie 464) pidettiin perjantaina 8. lokakuuta Keski-Savon ympäristötoimen järjestämä keskustelutilaisuus, jossa käsiteltiin yhteiskäsittely- ja ympäristölupahakemusta. Keskustelutilaisuudessa olivat paikalla Maanrakennus Viljakainen Oy:n yrittäjä Pekka Viljakainen sekä Keski-Savon ympäristötoimelta ympäristöpäällikkö Eila Kainulainen ja ympäristösihteeri Marika Limatius. Alueen asukkaita paikalle oli saapunut viitisentoista. Marika Limatius ja Pekka Viljakainen Yritys on jättänyt maa-aineslupahakemuksen kallion ottamiseen 99 000 m3ktr kokonaismäärälle ja ympäristölupahakemuksen kallion louhinnalle ja kiven murskaukselle sekä hakenut ympäristölupaa puretun asfaltin, pilaantumattomien leikkausmaiden sekä betoni‐ ja tiilijätteen murskaukseen ja hyödyntämiseen 10 vuodeksi. Lisäksi yritys on hakenut lupaa aloittaa toiminta muutoksenhausta huolimatta. Keskustelutila