Siirry pääsisältöön

Harjuranta-päivä 29.7.

Perinteinen kylätapahtuma kutsuu kyläläiset ja kesäasukkaat viettämään yhteistä iltaa mukavan ohjelman merkeissä!


Päivä alkaa musiikkinäytelmä Saarenmaan valssilla, joka esitetään Harjurannan Kesäteatterissa klo 14 alkaen.

Saarenmaan valssi kertoo Georg Otsin vaiherikkaasta elämästä, jossa valot ja varjot vaihtelivat. Tutut Otsin laulut kaikuvat näytelmän punaisena lankana suomeksi, viroksi ja venäjäksi. 

Näytelmässä esiintyvät imitaattori Eino Happonen Georg Otsina, Juse Venäläinen säveltäjä Gustav Ernesaksina ja ja Rauno Lehtisenä, Merja Kuisma Otsin puolisona Asta Saarena sekä sopraano Eeva Saarenpää Anja Lehtisenä. 

Liput 22/20€, tiedustelut  045 121 0095 / Juse Venäläinen.Esityksen kesto 2h, sisältäen 20 min väliajan, jolloin mahdollisuus nauttia kyläyhdistyksen kahvion antimista. 

Saarenmaan valssi Facebookissa


Yhdessä Harjurannalla 1917—2017 


Itä- ja Suur-Savon kiertävän maamies-
koulun opintoretkeilijät vuonna 1919
Tänä vuonna juhlimme satavuotiasta Suomea ja esittelemme kylän historiaa Muistojeni Harjuranta valokuva- ja esinenäyttelyssä. Kylätuvan salissa on esillä harjurantalaisia valokuvia sekä esineitä viimeisen sadan vuoden ajalta. Muistoja mm. Harjurannan koulusta, lapsuuden leikeistä, perinnekäsitöistä ja maatalouteen liittyen.

Myytävänä on myös suku- ja historiankirjoja sekä muistelmia Harjurannan alueelta. Juhlavuoden kunniaksi kyläyhdistys on tehnyt uusintapainoksen Yrjö Kanervalan muistelmista "Harjurannan miehet lähti sotaan"

Kylätuvan salissa järjestettävä Juhlaseminaari käsittelee vanhojen sukutilojen kautta kylän historian vaiheita sekä antaa mahdollisuuden yhteiselle muistelulle ja keskustelulle.

Juhlaseminaari avataan juhlavasti harjurantalaisen nuoren Konsta Kinnusen esittämällä fanfaarilla.  Alustajina ovat emeritusprofessori Tuomas Sopanen, agronomi Tapani Vänttinen, maatalousyrittäjä Pertti Niloni, eläkkeellä oleva opettaja ja kyläyhdistyksen kunniapuheenjohtaja Reino Kirjonen. Juhlaseminaarin lopuksi luodaan myös katsaus tulevaan.


Kuura-keppari odottaa jo uutta
omistajaansa Harjurannalla.

Lapsille ja lapsenmielisille


Perheen pienemmät pääsevät viihtymään pomppulinnassa, ajelemaan polkutraktorilla ja testaamaan taitojaan keppihevosten estekisoissa, jossa löytyy sarjoja kaikenikäisille alkaen pienempien puomipujottelusta aina senioreihin saakka. 

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Suomi100-teemainen Kuura-keppari.

Kepparikisaan voi ilmoittautua jo nyt etukäteen ja paikan päällä puoli tuntia ennen kisoja, jotka alkavat klo 16.30. Osallistumismaksu kisoihin on 2€, joka maksetaan kilpailun sihteerille.



Hevosvoimia on nähtävillä myös heti Harjuranta-päivän alussa, kun hiekkakentälle saapuvat kylän wanhat mopot ja Kahvankiäntäjät. Ulkoalueella voi tehdä löytöjä kirpputorilla ja tuote-esittelypöydistä. Kyläyhdistys tarjoaa ilmaiset myyntipöydät! Alpakkaakin pääsee silittelemään ja taputtelemaan.

Iltajuhlassa perinteiset palkitsemiset


Harjuranta-päivän iltajuhla käynnistyy Harjurannan Kesäteatterissa kello 18.30. Ohjelmassa on musiikkia sekä kyläläisten puheenvuoroja. Juhlavuoden kunniaksi Harjurannan Kyläyhdistys ry herättää henkiin vanhan perinteen ja jakaa akonlahtelaisen taiteilija Taru Mäntysen suunnitteleman ”Kalapoika”-patsaan Vuoden harjurantalaiselle sekä Vuoden yrittäjä -patsaan. Kyläläisillä on mahdollisuus esittää omia ehdokkaitaan palkintojen saajiksi 20.7. mennessä toimittamalla kotiin jaettu äänestyslippu Kylätuvan postilaatikkoon.

Musiikkia moneen makuun


Illan musiikkitarjonnan aloittaa vuoden puhallinorkesteriksi valittu Varkauden soittokunta kattauksella kevyttä viihdemusiikkia. Soittokunnan jälkeen lauteille pääsee ukuleleorkesteri Ukevox​, joka soittaa ja laulaa koti- ja ulkomaista poppia, rockia, soulia, funkia, jazzia, bluesia ja kansanmusiikkia.

Sami Hänninen soittaa akustista cover-musiikkia, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Illan tullen Soul Honey & Four Players esittää soul- ja bluesklassikoita hillityllä charmilla ja erehtymättömällä tyylitajulla.

Loppuillan meitä viihdyttää Arvo Tyhjiö Orkestereineen. Heillä on luvassa kiehtova sekoitus mm. bluesia, jazzia, folkia, rautalankaa, iskelmää ja kantria.


Arvo Tyhjiö Orkestereineen. Pieksämäkeläistä laatumusiikkia vuodesta 2015.

Kyläyhdistyksen kahvio ja Martin pubi palvelevat janoista ja nälkäistä yleisöä, kannattaa tulla vaikka vähän kauempaakin.

Tervetuloa viihtymään!

Tapahtumasivu Facebookissa

Harjuranta-päivä videoidaan osana Yhdessä Harjurannalla 1917—2017 -hanketta ja
Harjuranta-DVD tulee myyntiin joulukuussa 2017.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hallitus 2021

Harjurannan Kyläyhdistyksen vuosikokouksessa 28.6.2021 valittiin hallituksen puheenjohtaja sekä jäsenet kuluvalle toimikaudelle. Hallitus järjestäytyi 7.7.2021 kokouksessaan seuraavasti: Puheenjohtaja Jussi Mikkonen toimii myös rahastonhoitajana. Sihteeriksi valittiin Ida Markkanen, varapuheenjohtajaksi ja tiedottajaksi Tiina Immonen. Hallituksen muut jäsenet ovat Mika Immonen, joka toimii myös venepaikkavastaavana, Jaana Luostarinen, Marketta Pöllänen, Heimo Pöllänen sekä Ari Puustinen. Vuosikokouksen valtuuttamana hallitus kutsuu koolle tarpeelliset työryhmät, mm. alueiden kunnossapitoon, tapahtumajärjestelyihin sekä liikuntatoimintaan liittyen. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kyläyhdistyksen toimintaan matalalla kynnyksellä, tule mukaan työryhmien toimintaan! Ota yhteyttä p. 046 845 7213 tai sähköpostitse harjurannan.kylayhdistys@gmail.com. Huomioithan, että toimimme vapaaehtoispohjalta, joten joskus vastaamisessa saattaa kestää.

Laituri ja ponttooneita myynnissä

Harjurannan Kyläyhdistys myy tarjousten perusteella laiturin ja 2 kpl ponttooneita.       Laituri nähtävillä Jokilahden uimapaikalla ja ponttoonit Kylätuvalla. Tavarat myydään siinä kunnossa kuin ne myyntihetkellä ovat, ilman palautusoikeutta.   Tarjoukset (1. tarjous laiturista ja 2. tarjous ponttooneista) tulee jättää 13.9.2020 mennessä Kylätuvan postilaatikkoon suljetussa kirjekuoressa. Tarjoukset avataan 14.9. ja voittajalle ilmoitetaan käsittelyn jälkeen. Tarjouksesta tulee käydä ilmi tarjoajan yhteystiedot (nimi ja vähintään puhelinnumero).   Voittaneen tarjouksen jättäjä sitoutuu maksamaan tarjoamansa summan kyläyhdistyksen ilmoittamalle tilille kahden päivän sisällä sekä kuljettamaan pois ostamansa tavaran omalla kustannuksellaan viikon sisällä.   Lisätietoja sähköpostilla harjurannan.kylayhdistys(a)gmail.com tai p. 046 845 7213

Harjurannan juhannustanssit

Harjurannan juhannustanssit  tanssitaan Kylätuvalla perjantaina 23. kesäkuuta klo 17 alkaen. Tuolloin  tanssikansaa saapuvat viihdyttämään Hanna Krans ja trio Make-Rami-Marlen. Hanna Krans on  Ylitorniolta kotoisin oleva pohjoisen tyttö, jonka elämään laulaminen on kuulunut vahvasti jo pienestä pitäen. Hanna on myös osallistunut vuosien varrella eri laulukilpailuihin, joista Sininen ja Valkoinen -laulukilpailusta lohkesi ensimmäinen sija vuonna 2019. Kesällä 2022 Hanna vieraili levytysstudiossa, josta tuomisina singlejulkaisu ”Ei virta mua vie”. Lauluntekijätiimin Jari Puhakka ja Annika Aakkula kanssa yhteistyö saa jatkoa vuoden 2023 uuden singlejulkaisun muodossa. Tutustu Hannan musiikkiin YouTubessa ! Trio Make-Rami-Marlen ei paljon esittelyjä kaipaa, sillä tämä aurinkoinen musiikkiryhmä on tuonut musiikin iloa jo useamman vuoden ajan eri tilaisuuksissa ympäri Varkautta. Kerrotaan kuitenkin, että  Make on Martti Holopainen (hanuri ja laulu), Rami on Raimo Suurholma (kitara ja laulu)