maanantai 6. joulukuuta 2021

Kohti säävarmaa sähköverkostoa

Savon Voima uusii sähköverkostoa Harjurannan alueella. Yhtiö kutsui kaikki asiasta kiinnostuneet infotilaisuuteen, joka järjestettiin Waltterin koululla keskiviikkona 1. joulukuuta. Tilaisuudessa Savon Voiman ja urakoitsijayhtiö ENP:n edustajat kertoivat hankkeen etenemisestä, laajuudesta ja aikataulusta. Yleisöllä oli myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja selvittää hankkeen vaikutuksia.

Savon Voiman mukaan Kinnarin sähköaseman lähtöjen alkuosat kaapeloidaan. Työmaa-alue löytyy Savon Voiman verkkosivulta > Tietoja > Työmaakartat

Hanke käsittää keskijänniteverkon uusimisen kokonaan, sekä pienjänniteverkon uusimisen siltä osin kuin se on tarpeen verkon iän vuoksi. Työ käynnistyy arviolta keväällä 2022, ja valmista tulisi olla 2023.

Hankealueella maaperä on osittain kallioista ja tältä osin pilotoidaan 20 kV yleiskaapelin käyttöä.

Harjurannan alue kuuluu hankealue 3:een ja kattaa välin Akonlahdesta Huuhtauksentien risteykseen. Rakennettavaa reittiä on kaikkiaan 19 km, muuntamoita 11 kpl ja purkutyötä 21 km. Maastosuunnittelu toteutetaan joulukuu 2021 - maaliskuu 2022 aikana. Maakaapelointi toteutetaan kesäkuu - lokakuu 2022 aikana, ja maanrakennuksen toteuttaa Kuikka Trans.

Savon Voima kehottaa alueen asukkaita ottamaan käyttöön Väppi-sovelluksen, jonka kautta yhtiö tiedottaa ja lähettää ilmoituksia hankkeeseen liittyen. Myös mahdolliset muutokset aikataulussa, esim. ennakoidut sähkökatkokset, saa parhaiten Väppi-sovelluksen kautta.

Kuvalähde: Savonvoima.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti