lauantai 15. heinäkuuta 2017

Harjuranta-päivä 29.7.

Perinteinen kylätapahtuma kutsuu kyläläiset ja kesäasukkaat viettämään yhteistä iltaa mukavan ohjelman merkeissä!


Päivä alkaa musiikkinäytelmä Saarenmaan valssilla, joka esitetään Harjurannan Kesäteatterissa klo 14 alkaen.

Saarenmaan valssi kertoo Georg Otsin vaiherikkaasta elämästä, jossa valot ja varjot vaihtelivat. Tutut Otsin laulut kaikuvat näytelmän punaisena lankana suomeksi, viroksi ja venäjäksi. 

Näytelmässä esiintyvät imitaattori Eino Happonen Georg Otsina, Juse Venäläinen säveltäjä Gustav Ernesaksina ja ja Rauno Lehtisenä, Merja Kuisma Otsin puolisona Asta Saarena sekä sopraano Eeva Saarenpää Anja Lehtisenä. 

Liput 22/20€, tiedustelut  045 121 0095 / Juse Venäläinen.Esityksen kesto 2h, sisältäen 20 min väliajan, jolloin mahdollisuus nauttia kyläyhdistyksen kahvion antimista. 

Saarenmaan valssi Facebookissa


Yhdessä Harjurannalla 1917—2017 


Itä- ja Suur-Savon kiertävän maamies-
koulun opintoretkeilijät vuonna 1919
Tänä vuonna juhlimme satavuotiasta Suomea ja esittelemme kylän historiaa Muistojeni Harjuranta valokuva- ja esinenäyttelyssä. Kylätuvan salissa on esillä harjurantalaisia valokuvia sekä esineitä viimeisen sadan vuoden ajalta. Muistoja mm. Harjurannan koulusta, lapsuuden leikeistä, perinnekäsitöistä ja maatalouteen liittyen.

Myytävänä on myös suku- ja historiankirjoja sekä muistelmia Harjurannan alueelta. Juhlavuoden kunniaksi kyläyhdistys on tehnyt uusintapainoksen Yrjö Kanervalan muistelmista "Harjurannan miehet lähti sotaan"

Kylätuvan salissa järjestettävä Juhlaseminaari käsittelee vanhojen sukutilojen kautta kylän historian vaiheita sekä antaa mahdollisuuden yhteiselle muistelulle ja keskustelulle.

Juhlaseminaari avataan juhlavasti harjurantalaisen nuoren Konsta Kinnusen esittämällä fanfaarilla.  Alustajina ovat emeritusprofessori Tuomas Sopanen, agronomi Tapani Vänttinen, maatalousyrittäjä Pertti Niloni, eläkkeellä oleva opettaja ja kyläyhdistyksen kunniapuheenjohtaja Reino Kirjonen. Juhlaseminaarin lopuksi luodaan myös katsaus tulevaan.


Kuura-keppari odottaa jo uutta
omistajaansa Harjurannalla.

Lapsille ja lapsenmielisille


Perheen pienemmät pääsevät viihtymään pomppulinnassa, ajelemaan polkutraktorilla ja testaamaan taitojaan keppihevosten estekisoissa, jossa löytyy sarjoja kaikenikäisille alkaen pienempien puomipujottelusta aina senioreihin saakka. 

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Suomi100-teemainen Kuura-keppari.

Kepparikisaan voi ilmoittautua jo nyt etukäteen ja paikan päällä puoli tuntia ennen kisoja, jotka alkavat klo 16.30. Osallistumismaksu kisoihin on 2€, joka maksetaan kilpailun sihteerille.Hevosvoimia on nähtävillä myös heti Harjuranta-päivän alussa, kun hiekkakentälle saapuvat kylän wanhat mopot ja Kahvankiäntäjät. Ulkoalueella voi tehdä löytöjä kirpputorilla ja tuote-esittelypöydistä. Kyläyhdistys tarjoaa ilmaiset myyntipöydät! Alpakkaakin pääsee silittelemään ja taputtelemaan.

Iltajuhlassa perinteiset palkitsemiset


Harjuranta-päivän iltajuhla käynnistyy Harjurannan Kesäteatterissa kello 18.30. Ohjelmassa on musiikkia sekä kyläläisten puheenvuoroja. Juhlavuoden kunniaksi Harjurannan Kyläyhdistys ry herättää henkiin vanhan perinteen ja jakaa akonlahtelaisen taiteilija Taru Mäntysen suunnitteleman ”Kalapoika”-patsaan Vuoden harjurantalaiselle sekä Vuoden yrittäjä -patsaan. Kyläläisillä on mahdollisuus esittää omia ehdokkaitaan palkintojen saajiksi 20.7. mennessä toimittamalla kotiin jaettu äänestyslippu Kylätuvan postilaatikkoon.

Musiikkia moneen makuun


Illan musiikkitarjonnan aloittaa vuoden puhallinorkesteriksi valittu Varkauden soittokunta kattauksella kevyttä viihdemusiikkia. Soittokunnan jälkeen lauteille pääsee ukuleleorkesteri Ukevox​, joka soittaa ja laulaa koti- ja ulkomaista poppia, rockia, soulia, funkia, jazzia, bluesia ja kansanmusiikkia.

Sami Hänninen soittaa akustista cover-musiikkia, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Illan tullen Soul Honey & Four Players esittää soul- ja bluesklassikoita hillityllä charmilla ja erehtymättömällä tyylitajulla.

Loppuillan meitä viihdyttää Arvo Tyhjiö Orkestereineen. Heillä on luvassa kiehtova sekoitus mm. bluesia, jazzia, folkia, rautalankaa, iskelmää ja kantria.


Arvo Tyhjiö Orkestereineen. Pieksämäkeläistä laatumusiikkia vuodesta 2015.

Kyläyhdistyksen kahvio ja Martin pubi palvelevat janoista ja nälkäistä yleisöä, kannattaa tulla vaikka vähän kauempaakin.

Tervetuloa viihtymään!

Tapahtumasivu Facebookissa

Harjuranta-päivä videoidaan osana Yhdessä Harjurannalla 1917—2017 -hanketta ja
Harjuranta-DVD tulee myyntiin joulukuussa 2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti