Siirry pääsisältöön

Hallitus järjestäytyi

Harjurannan Kyläyhdistys ry:n vuosikokous pidettiin 27.3.2022. Vuosikokouksessa valittiin uudeksi puheenjohtajaksi yhdistyksen varapuheenjohtajana ja tiedottajana aiemmin toiminut Tiina Immonen, jonka johdolla hallitus järjestäytyi 3.5.2022. 

Yhdistyksen varapuheenjohtajan tehtävään valittiin Jaana Luostarinen ja rahastonhoitajana toimii Jussi Mikkonen. Jaanan ja Jussin lisäksi hallituksen varsinaisina jäseninä jatkavat Mika Immonen, Ari Puustinen, Heimo Pöllänen ja Marketta Pöllänen. Yhdistyksen toiminnantarkastajaksi valittiin Liisa Pakarinen, varalle Jonna Juvonen.

Vuosi 2022 on yhdistyksen 42. toimintavuosi. Vuoden aikana yhdistys pyrkii aktivoimaan kyläläisiä talkoisiin ja päätöksentekoon. Yhdistys myös aloittaa viisivuotisen kehittämissuunnitelman ja talousarvion laatimisen luonto- ja virkistyskohteiden kehittämiseksi. Lisäksi yhdistys kehittää vuokraustoimintaansa ja ryhtyy päivittämään kylätuvan pelastussuunnitelmaa, kylän turvallisuussuunnitelmaa sekä kyläsuunnitelmaa. Tavoitteena on myös kolmevuotinen kumppanuussopimus Varkauden kaupungin kanssa.

Tiedotamme lisää yhdistyksen toiminnasta ja tulevasta vuodesta jäsenkirjeen muodossa vielä kevään 2022 aikana. 

Jos et jo ole jäsen, liity joukkoon täyttämällä sähköinen kaavake! Saat ensimmäisten joukossa tietää mitä kylällä tapahtuu.

Aurinkoista kevään odotusta!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ilouutisia tanssin ystäville!

Perinteinen Harjuranta-päivä järjestetään tänä vuonna lauantaina 24.7., kun kyläyhdistys tuo tanssimusiikkia Kylätuvalle. Luvassa on mukavaa menoa koko illaksi. Illan aloittaa klo 18 hurmaava Eija Kettunen, joka on niittänyt voittoja useissa laulukilpailuissa. Eijan meriitteinä mainittakoon Seniorilaulaja 2010 mestaruus, Mega Tähti 2014, Kainuun tangotaitokilpailun voitto 2016, Tangomaestro 2017, Laila ja Olavi -kilpailun seniorisarjan voitto 2017, SenioriMestarit laulukilpailun voitto 2018 ja Pentti Viherluoto -laulukilpailun voitto 2020. Eija Kettunen Eijan jälkeen lavan valtaavat illan pääesiintyjät Duo Tangokuningas Petri Hervanto säestäjänään Anssi Huotari (harmonikka, kitara ja laulu). Petri ja Anssi viihdyttävät tanssikansaa klo 19 alkaen. Kylätuvan pihamaalle rakentuu tanssilava, jolla kelpaa pyörähdellä, säällä kuin säällä.  Kannattaa siis kaivaa tanssikengät ja kellohelmat esiin, sillä nyt niitä pääsee tuulettamaan! Petri Hervanto Loppuillasta tunnelmoi trubaduuri Jere Hartik

Hallitus 2021

Harjurannan Kyläyhdistyksen vuosikokouksessa 28.6.2021 valittiin hallituksen puheenjohtaja sekä jäsenet kuluvalle toimikaudelle. Hallitus järjestäytyi 7.7.2021 kokouksessaan seuraavasti: Puheenjohtaja Jussi Mikkonen toimii myös rahastonhoitajana. Sihteeriksi valittiin Ida Markkanen, varapuheenjohtajaksi ja tiedottajaksi Tiina Immonen. Hallituksen muut jäsenet ovat Mika Immonen, joka toimii myös venepaikkavastaavana, Jaana Luostarinen, Marketta Pöllänen, Heimo Pöllänen sekä Ari Puustinen. Vuosikokouksen valtuuttamana hallitus kutsuu koolle tarpeelliset työryhmät, mm. alueiden kunnossapitoon, tapahtumajärjestelyihin sekä liikuntatoimintaan liittyen. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kyläyhdistyksen toimintaan matalalla kynnyksellä, tule mukaan työryhmien toimintaan! Ota yhteyttä p. 046 845 7213 tai sähköpostitse harjurannan.kylayhdistys@gmail.com. Huomioithan, että toimimme vapaaehtoispohjalta, joten joskus vastaamisessa saattaa kestää.

Keskustelutilaisuudessa käsiteltiin kallion louhintaa Joutenmäessä

Joutenmäessä varastoidaan tällä hetkellä maa-aineksia, kuten mursketta. Joutenmäen kallioalueella (os. Harjurannantie 464) pidettiin perjantaina 8. lokakuuta Keski-Savon ympäristötoimen järjestämä keskustelutilaisuus, jossa käsiteltiin yhteiskäsittely- ja ympäristölupahakemusta. Keskustelutilaisuudessa olivat paikalla Maanrakennus Viljakainen Oy:n yrittäjä Pekka Viljakainen sekä Keski-Savon ympäristötoimelta ympäristöpäällikkö Eila Kainulainen ja ympäristösihteeri Marika Limatius. Alueen asukkaita paikalle oli saapunut viitisentoista. Marika Limatius ja Pekka Viljakainen Yritys on jättänyt maa-aineslupahakemuksen kallion ottamiseen 99 000 m3ktr kokonaismäärälle ja ympäristölupahakemuksen kallion louhinnalle ja kiven murskaukselle sekä hakenut ympäristölupaa puretun asfaltin, pilaantumattomien leikkausmaiden sekä betoni‐ ja tiilijätteen murskaukseen ja hyödyntämiseen 10 vuodeksi. Lisäksi yritys on hakenut lupaa aloittaa toiminta muutoksenhausta huolimatta. Keskustelutila