Siirry pääsisältöön

Tapahtumat

Päivitämme vuoden 2022 tapahtumatietoja tälle sivulle järjestelyjen edetessä.
Kaikki tapahtumat pyrimme järjestämään huomioiden ajantasaiset turvallisuusohjeet.Sunnuntaina 27.2. klo 12-16
Laskiaisrieha
Mäenlaskua, lumenveistoa, hiihtoa ja herkuttelua laskiaispullilla. Koko perheen iloinen ulkoilutapahtuma kutsuu laskiaisen viettoon Kylätuvalle!

Sunnuntaina 27.3. klo 19
Vuosikokous
Kyläyhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä sääntömuutosesitys koskien yhdistyksen sääntöjen 8§:ää

Torstaina 7.4. klo 18-19.30
Työpaja: Kylän virkistyskohteet kuntoon!
Onko sinulla antaa aikaasi tunniksi tai kahdeksi? Haluatko tehdä mielekästä työtä yhteiseksi hyväksi ja samalla kenties tutustua muihin kyläläisiin ja kesäasukkaisiin?
Kyläyhdistys ylläpitää kylän virkistyskohteita talkoovoimin, ja porukassa on tilaa tekeville ja osaaville käsille. Tänä vuonna aloitamme laatimaan viisivuotissuunnitelman kohteiden ylläpitoa ja kunnostusta varten.

Keskiviikkona 18.5. klo 17-19.30
Kevätsiivous Kylätuvalla
Siistitään talven jäljet Kylätuvan ympäristöstä ja nautitaan Kyläyhdistyksen tarjoamat talkooeväät Kylätuvalla. Kerää omaan tahtiisi ympäristöstä roskia, haravoi ja lakaise piha-aluetta, pese ikkunoita ja istuta kesäkukkasia. Jätesäkkejä, työvälineitä ja suojakäsineitä tarjolla rajattu määrä, varaudu tuomaan omat!

Lauantaina 21.5. klo 14-15.30
Norppia Harjurannalla?
Tervetuloa keskustelemaan ja kuuntelemaan norpista!
Ohjelmassa:
- Paikalla olevien omia havaintoja norpista Harjurannalla ja sen lähialueilla
- Miksi norppaa suojellaan?
- Miten norppaa suojellaan?
- Norppaturvallinen katiska
Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Pohjois-Savon luonnonsuojelupiirin kanssa.

Perjantaina 24.6. klo 17 - 21 
Juhannustanssit Kylätuvalla
Keskikesän juhlaa vietetään Harjurannalla juhannustanssien merkeissä!
Kellohelmat heilumaan ja suunta Kylätuvalle, jossa tanssijalkaa herkistää supersuosittu Orkesteri Illanvarjo. Näissä tansseissa kukaan ei jää seinäruusuksi!
Liput 10€/aikuiset (sis. kahvi/tee).

Sunnuntaina 7.8. klo 15-16
Metsäkirkko Luontokirkolla
Luomakunnan sunnuntaita vietetään metsän keskellä Harjurannan luontokirkolla.
Laavulla tulet ja mahdollisuus makkaranpaistoon. Omat makkarat mukaan.
Tilaisuuden järjestää Varkauden seurakunta.

Lauantaina 27.8. klo 17-19.30
Kesäisiä lauluja ja tanssilavatunnelmaa
Antti Raekallio tuo Harjurannan Kylätuvalle elokuiseen iltaan kesäisiä lauluja ja tanssilavatunnelmaa. Kylätuvan kahvio sekä pubi avataan klo 17 ja Antti päästetään ääneen klo 18. Ohjelmassa myös arpajaiset, joissa huippuhyviä palkintoja!
Esityksen tarjoaa Kulttuuri kuulolla -kehittämistehtävä, ja mukana toteutuksessa on Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut.

Maanantaina 24.10. klo 17-20
Tulevaisuustaajuus-työpaja
Tulevaisuustaajuus virittää osallistujat pohtimaan kylän tulevaisuutta, sekä haastaa myös tunnistamaan keinot muuttaa huominen toivotunlaiseksi. Osallistuminen ei edellytä mitään ennakko-osaamista tulevaisuustyöstä tai -ajattelusta. Tule paikalle luomaan Harjurannan kylän tulevaisuutta! Maksuttoman työpajan kesto on 3 tuntia, sisältäen myös tauot. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa!
Tulevaisuustaajuus-työpajan tulee kanssamme toteuttamaan Pohjois-Savon Kylät ry:n kyläasiamies Merja Kaija. 

Perjantaina 28.10. klo 17-19
Halloween-disco

Lasten omassa Halloween-discossa jokainen tanssija pääsee näyttämään parhaat tanssiliikkeensä! Discoon on vapaa pääsy. Kylätuvan kahviosta ostettavissa namuja ja limuja, jos jano sattuu yllättämään. Kahviosta myös virkistävät pullakahvit lasten huoltajille.

Perjantaina 28.10. klo 19.30-22
Kekri-ilta
Syksypimeillä on mukava kokoontua yhteiseen illanviettoon! Kyläyhdistus kutsuu kaikki kyläläiset, jäsenet, talkooväen ja yhteistyökumppanit kekri-iltaan. Kahvio ja pubi avoinna, pientä ohjelmaa ja musiikkia tarjolla. Musiikista vastaa vuodesta 1998 trubaduurina toiminut muusikko Kimmo Pöllänen, jonka juuret ovat vahvasti Harjurannalla.
Kekri-iltaan on vapaa pääsy.

Keskiviikkona 7.12. klo 18 
Kauneimmat joululaulut Kylätuvalla
Harjurannalla jouluun valmistautuminen alkaa perinteisellä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuudella. Kauneimmat Joululaulut on Suomen suurin ja laajimmalle levinnyt musiikkitapahtumien sarja, joka viettää tänä vuonna juhlavuottaan. Laulutilaisuuksiin osallistuu noin kolme viidestä suomalaisesta. Kauneimpien Joululaulujen suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kylätuvan kahvio avaa ovensa jo klo 17.00 ja on avoinna tilaisuuden ajan. Istumapaikkoja Kylätuvalla on 50 ensimmäiselle tulijalle.
Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Varkauden ev. lut. seurakunnan kanssa.

Keskiviikkona 14.12. klo 18 
Joulurauhan julistus Luontokirkolla
Tunnelmallinen Harjurannan luontokirkko toimii paikkana joulurauhan julistukselleMäkien ja mutkien jälkeen Joenmäenvuorelle saapuvia ovat tervehtimässä Kangaslammin kappeliseurakunnan kappalainen Risto, kanttorina tilaisuudessa toimii Sauli Rissanen.
Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Varkauden ev. lut. seurakunnan kanssa.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Juhannustanssit Kylätuvalla

Keskikesän juhlaa vietetään Harjurannalla juhannustanssien merkeissä! Kellohelmat heilumaan ja suunta Kylätuvalle, jossa tanssijalkaa herkistää supersuosittu Orkesteri Illanvarjo. Näissä tansseissa kukaan ei jää seinäruusuksi! Katettu tanssilavamme suojaa sateelta ja paahteelta. Kylätuvan kahvio ja Martin pubi tarjoilevat helpotusta janoisille ja pikkupurtavaa kaipaaville. Illan ohjelmassa on huomioitu myös perheen pienimmät, sillä salissa soivat kuumimmat rytmit lasten omassa diskossa. Juhannustanssit Harjurannan Kylätuvalla perjantaina 24.6. klo 17-21. Liput aikuisilta 10€ (sis. kahvi/tee). Lapsille discoon vapaa pääsy. Tervetuloa viettämään juhannusta Harjurannalle!

Hallitus 2021

Harjurannan Kyläyhdistyksen vuosikokouksessa 28.6.2021 valittiin hallituksen puheenjohtaja sekä jäsenet kuluvalle toimikaudelle. Hallitus järjestäytyi 7.7.2021 kokouksessaan seuraavasti: Puheenjohtaja Jussi Mikkonen toimii myös rahastonhoitajana. Sihteeriksi valittiin Ida Markkanen, varapuheenjohtajaksi ja tiedottajaksi Tiina Immonen. Hallituksen muut jäsenet ovat Mika Immonen, joka toimii myös venepaikkavastaavana, Jaana Luostarinen, Marketta Pöllänen, Heimo Pöllänen sekä Ari Puustinen. Vuosikokouksen valtuuttamana hallitus kutsuu koolle tarpeelliset työryhmät, mm. alueiden kunnossapitoon, tapahtumajärjestelyihin sekä liikuntatoimintaan liittyen. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kyläyhdistyksen toimintaan matalalla kynnyksellä, tule mukaan työryhmien toimintaan! Ota yhteyttä p. 046 845 7213 tai sähköpostitse harjurannan.kylayhdistys@gmail.com. Huomioithan, että toimimme vapaaehtoispohjalta, joten joskus vastaamisessa saattaa kestää.

Ilouutisia tanssin ystäville!

Perinteinen Harjuranta-päivä järjestetään tänä vuonna lauantaina 24.7., kun kyläyhdistys tuo tanssimusiikkia Kylätuvalle. Luvassa on mukavaa menoa koko illaksi. Illan aloittaa klo 18 hurmaava Eija Kettunen, joka on niittänyt voittoja useissa laulukilpailuissa. Eijan meriitteinä mainittakoon Seniorilaulaja 2010 mestaruus, Mega Tähti 2014, Kainuun tangotaitokilpailun voitto 2016, Tangomaestro 2017, Laila ja Olavi -kilpailun seniorisarjan voitto 2017, SenioriMestarit laulukilpailun voitto 2018 ja Pentti Viherluoto -laulukilpailun voitto 2020. Eija Kettunen Eijan jälkeen lavan valtaavat illan pääesiintyjät Duo Tangokuningas Petri Hervanto säestäjänään Anssi Huotari (harmonikka, kitara ja laulu). Petri ja Anssi viihdyttävät tanssikansaa klo 19 alkaen. Kylätuvan pihamaalle rakentuu tanssilava, jolla kelpaa pyörähdellä, säällä kuin säällä.  Kannattaa siis kaivaa tanssikengät ja kellohelmat esiin, sillä nyt niitä pääsee tuulettamaan! Petri Hervanto Loppuillasta tunnelmoi trubaduuri Jere Hartik