Siirry pääsisältöön

Tapahtumat

Päivitämme vuoden 2023 tapahtumatietoja tälle sivulle järjestelyjen edetessä.


Torstaina 7.12. klo 18-19
Kauneimmat joululaulut Kylätuvalla 
Harjurannan Kylätuvalla lauletaan kauneimpia joululauluja perinteiseen tapaan. Kaikki kyläläiset ja kausiasukkaat ovat tervetulleita virittäytymään joulutunnelmaan. Samalla voi osallistua keräykseen, jolla tuetaan Suomen Lähetysseuran työtä. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Varkauden ev. lut. seurakunnan kanssa.

Keskiviikkona 13.12. klo 18-19
Joulurauhan julistus Luontokirkolla
Joulun viettoon hiljennytään tunnelmallisessa luontokirkossa Varkauden korkeimmalla paikalla, Joenmäen vuorella. Kyläyhdistys valaisee alueen kymmenin kynttilöin ja ulkotulin, varaudu kuitenkin pimeään ja ota mukaan otsa-/taskulamppu. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Varkauden ev. lut. seurakunnan kanssa.

Menneet tapahtumat 


Lauantaina 11.3. klo 12-16
Talvirieha
Mäenlaskua, luistelua, hiihtoa ja herkuttelua laskiaispullilla. Koko perheen iloinen ulkoilutapahtuma kutsuu viettämään mukavaa talvipäivää Kylätuvalle!

Sunnuntaina 26.3. klo 16
Vuosikokous
Kyläyhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Maanantaina 15.5. klo 16 alkaen
Talkoot Kylätuvalla
Siistimme yhteistuumin Kylätuvan ympäristöstä talven jäljet ja kohennamme sen kevään tapahtumia varten kuntoon. Omia puutarhavälineitä kannattaa tuoda mukaan! Talkooväelle tarjolla reipasta hyötyliikuntaa mukavassa seurassa. Talkoiden lomassa tarjolla virvokkeita ja pientä syötävää.

Maanantaina 22.5. klo 16 alkaen 
Talkoot luontokohteissa, kokoontuminen luontokirkolla
Siistimme kyläyhdistyksen ylläpitämiä luontokohteita. Omia puutarhavälineitä kannattaa tuoda mukaan! Talkooväelle tarjolla reipasta hyötyliikuntaa mukavassa seurassa. Talkoiden lomassa tarjolla virvokkeita ja pientä syötävää.

Tiistaina 23.5. klo 17-18.30
Keskustelutilaisuus frisbeegolf-hankkeesta

Kyläyhdistys suunnittelee rahoituksen hakemista Harjumäki frisbeegolf-radan rakentamiseen. Tilaisuudessa avataan suunnitelmia sekä hankkeen mahdollisuuksia ja toteutusta.

Sunnuntaina 28.5. klo 13
Ryijyn tarina -luento
Tuomas Sopanen luennoi Kylätuvalla ryijyistä. Luennolla käsitellään erityisesti vanhoja ryijyjä, niiden käyttötarkoitusta eri aikakausina ja niiden tarinaa. Kuvamateriaalin lisäksi Sopanen tuo näytille myös ryijyn laajasta kokoelmastaan.

Tiistaina 6.6. klo 18
Asukasilta
Varkauden museot kerää Varkauden kaupunginosista muistoja ja tarinoita, joita hyödynnetään uuden museon näyttelyn sisällössä. Jos siis haluat olla mukana uuden museon alkavassa tarinassa, tule tarinoimaan ja herättelemään muistoja kahvikupposen äärellä! 


Perjantaina 23.6. klo 17-21
Juhannustanssit
Kylätuvan juhannusjuhlissa tanssittamassa trio Make-Rami-Marlen sekä Hanna Krans. Tanssin lisäksi ohjelmaa löytyy myös lapsille, ja tuttuun tapaan järjestetään arpajaiset. Kahvio ja Martin pub palvelevat janoista juhannusjuhlaväkeä!
Liput 10€, alle 16-v. ilmaiseksi.

Sunnuntaina 9.7. klo 10
Varkauden KesäKlassinen: Aamuhartaus Luontokirkossa
Tule hiljentymään upean luonnon keskelle sunnuntaiaamuna. Yhteistyössä Varkauden KesäKlassisen ja Varkauden seurakunnan kanssa järjestettävä konsertti, jonka ohjelmassa mm. Bachia viululla ja sellolla, sekä yhteislauluna Suvivirsi. 
Aamuhartauden jälkeen voit jäädä nauttimaan maisemista, luonnon rauhasta ja kyläyhdistyksen puffetin antimista Peisin laavulle.
Huom! Luontokirkon ympäristössä on rajallinen määrä pysäköintitilaa

Sunnuntaina 6.8. klo 15
Metsäkirkko
Luomakunnan sunnuntaina Varkauden ev.lut. seurakunta järjestää metsäkirkon Varkauden korkeimmalla kohdalla, Joenmäenvuorella, Harjurannan luontokirkossa.

Perjantaina 3.11.
Halloween-disco ja Kekri-ilta
Lasten omassa Halloween-discossa klo 17-19  jokainen tanssija pääsee näyttämään parhaat tanssiliikkeensä! Tapahtumassa mukana myös Original Sinner's Unicorn Factory tekemässä lapsille glittertatuointeja pientä maksua vastaan. Huom! Lapset ovat discossa huoltajansa vastuulla ja valvonnassa.

Kekri-illassa klo 19-22 musiikista vastaa lupsakka savolainen, Jere Hartikainen, jonka keikoilla on aina tunnelma katossa. Illan aikana käydään tunteita läpi aina itkusta nauruun, mikä on musiikissa tärkeää. Biisilista on hyvinkin kattava aina 1930-luvulta lähtien ja Jere ottaa mielellään toiveita vastaan, jopa keikan aikana.

Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Kahvio ja pubi ovat myös avoinna.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laituri ja ponttooneita myynnissä

Harjurannan Kyläyhdistys myy tarjousten perusteella laiturin ja 2 kpl ponttooneita.       Laituri nähtävillä Jokilahden uimapaikalla ja ponttoonit Kylätuvalla. Tavarat myydään siinä kunnossa kuin ne myyntihetkellä ovat, ilman palautusoikeutta.   Tarjoukset (1. tarjous laiturista ja 2. tarjous ponttooneista) tulee jättää 13.9.2020 mennessä Kylätuvan postilaatikkoon suljetussa kirjekuoressa. Tarjoukset avataan 14.9. ja voittajalle ilmoitetaan käsittelyn jälkeen. Tarjouksesta tulee käydä ilmi tarjoajan yhteystiedot (nimi ja vähintään puhelinnumero).   Voittaneen tarjouksen jättäjä sitoutuu maksamaan tarjoamansa summan kyläyhdistyksen ilmoittamalle tilille kahden päivän sisällä sekä kuljettamaan pois ostamansa tavaran omalla kustannuksellaan viikon sisällä.   Lisätietoja sähköpostilla harjurannan.kylayhdistys(a)gmail.com tai p. 046 845 7213

Hallitus 2021

Harjurannan Kyläyhdistyksen vuosikokouksessa 28.6.2021 valittiin hallituksen puheenjohtaja sekä jäsenet kuluvalle toimikaudelle. Hallitus järjestäytyi 7.7.2021 kokouksessaan seuraavasti: Puheenjohtaja Jussi Mikkonen toimii myös rahastonhoitajana. Sihteeriksi valittiin Ida Markkanen, varapuheenjohtajaksi ja tiedottajaksi Tiina Immonen. Hallituksen muut jäsenet ovat Mika Immonen, joka toimii myös venepaikkavastaavana, Jaana Luostarinen, Marketta Pöllänen, Heimo Pöllänen sekä Ari Puustinen. Vuosikokouksen valtuuttamana hallitus kutsuu koolle tarpeelliset työryhmät, mm. alueiden kunnossapitoon, tapahtumajärjestelyihin sekä liikuntatoimintaan liittyen. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kyläyhdistyksen toimintaan matalalla kynnyksellä, tule mukaan työryhmien toimintaan! Ota yhteyttä p. 046 845 7213 tai sähköpostitse harjurannan.kylayhdistys@gmail.com. Huomioithan, että toimimme vapaaehtoispohjalta, joten joskus vastaamisessa saattaa kestää.

Harjurannan juhannustanssit

Harjurannan juhannustanssit  tanssitaan Kylätuvalla perjantaina 23. kesäkuuta klo 17 alkaen. Tuolloin  tanssikansaa saapuvat viihdyttämään Hanna Krans ja trio Make-Rami-Marlen. Hanna Krans on  Ylitorniolta kotoisin oleva pohjoisen tyttö, jonka elämään laulaminen on kuulunut vahvasti jo pienestä pitäen. Hanna on myös osallistunut vuosien varrella eri laulukilpailuihin, joista Sininen ja Valkoinen -laulukilpailusta lohkesi ensimmäinen sija vuonna 2019. Kesällä 2022 Hanna vieraili levytysstudiossa, josta tuomisina singlejulkaisu ”Ei virta mua vie”. Lauluntekijätiimin Jari Puhakka ja Annika Aakkula kanssa yhteistyö saa jatkoa vuoden 2023 uuden singlejulkaisun muodossa. Tutustu Hannan musiikkiin YouTubessa ! Trio Make-Rami-Marlen ei paljon esittelyjä kaipaa, sillä tämä aurinkoinen musiikkiryhmä on tuonut musiikin iloa jo useamman vuoden ajan eri tilaisuuksissa ympäri Varkautta. Kerrotaan kuitenkin, että  Make on Martti Holopainen (hanuri ja laulu), Rami on Raimo Suurholma (kitara ja laulu)