Siirry pääsisältöön

Tapahtumat

Päivitämme vuoden 2024 tapahtumatietoja tälle sivulle järjestelyjen edetessä.

Lauantaina 6.7. klo 15
Varkauden KesäKlassinen: Runon ja suven päivä - "Musiikki tarinan kertojana"
Konsertin ohjelmisto vie kuulijan suomalaisen musiikin maailmaan. Konsertissa kuullaan mm. K. Saariahon Sept Papillons, K. Vainion "Fantasia alttoviululle" kantaesitys sekä E. Melartinin jousitrio op. 133. Konsertin kesto on noin 45 min, ja siihen on vapaa pääsy. Festivaalin ohjelmakirja 20€.

Johanna Koponen, viulu
Jussi-Matti Haavisto, alttoviulu
Joanna Hanhikoski, sello

Kylätuvan kahvio on avoinna.

Lauantaina 27.7. klo 15
Harjuranta-päivä
Perinteisillä Harjuranta-päivillä on luvassa ohjelmaa niin lapsiperheille kuin musiikin ystäville. Kesäpäivään kuuluu ilman muuta pomppulinna ja pehmis, sekä herkulliset virvokkeet kahviosta. Lasten laulukilpailussa tenavatähdet pääsevät esiintymään, ja takakonttikirppiksellä voit myydä sinulle tarpeettomat tavarat tai tehdä löytöjä. Illan tullen tanssijalkaa herkistää savolainen bilebändi Olonkorjuu! Martin pubi on avoinna ja palvelee janoisia anniskeluoikeuksin.

Sunnuntaina 4.8. klo 15
Metsäkirkko
Luomakunnan sunnuntaina Varkauden ev.lut. seurakunta järjestää metsäkirkon Varkauden korkeimmalla kohdalla, Joenmäenvuorella, Harjurannan luontokirkossa.

Marraskuussa
Halloween-disco ja Kekri-ilta
Lasten omassa Halloween-discossa jokainen tanssija pääsee näyttämään parhaat tanssiliikkeensä! Kekri-ilta tarjoilee viihdettä ja virkistystä aikuisempaan makuun. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Kahvio ja pubi ovat myös avoinna.

Keskiviikkona 4.12. klo 18
Kauneimmat joululaulut Kylätuvalla 
Harjurannan Kylätuvalla lauletaan kauneimpia joululauluja perinteiseen tapaan. Kaikki kyläläiset ja kausiasukkaat ovat tervetulleita virittäytymään joulutunnelmaan. Samalla voi osallistua keräykseen, jolla tuetaan Suomen Lähetysseuran työtä. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Varkauden ev. lut. seurakunnan kanssa.

Keskiviikkona 1.12. klo 18
Joulurauhan julistus Luontokirkolla
Joulun viettoon hiljennytään tunnelmallisessa luontokirkossa Varkauden korkeimmalla paikalla, Joenmäen vuorella. Kyläyhdistys valaisee alueen kymmenin kynttilöin ja ulkotulin, varaudu kuitenkin pimeään ja ota mukaan otsa-/taskulamppu. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Varkauden ev. lut. seurakunnan kanssa.


Menneet tapahtumat 

Torstaina 18.1. klo 17-19.30
Ilta seurakuntalaisille
Varkauden seurakunta jalkautuu kylille kuulemaan seurakuntalaisten toiveita toiminnasta. 

Lauantaina 16.3. klo 10-14
Talvirieha
Mäenlaskua, luistelua, hiihtoa ja herkuttelua laskiaispullilla. Koko perheen iloinen ulkoilutapahtuma kutsuu viettämään mukavaa talvipäivää Kylätuvalle! Ulkoilun lisäksi tarjolla on sisäpuuhaa askartelun merkeissä. Ohjelmassa on myös Leppävirran Urheilijoiden järjestämät pilkkikisat Petkellahdella sekä kaiken kansan hiihtokisat Harjurannan kuntoradan ladulla.

Maanantaina 25.3. klo 18
Vuosikokous
Kyläyhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat.

Toukokuussa
Talkoot Luontokirkolla ke 15.5. klo 16-19 ja Kylätuvalla ke 22.5. klo 16-19
Siistimme yhteistuumin niin Luontokirkon kuin Kylätuvan ympäristöstä talven jäljet ja kohennamme ne kevään ja kesän tapahtumia varten kuntoon. Omia puutarhavälineitä kannattaa tuoda mukaan! Talkooväelle tarjolla reipasta hyötyliikuntaa mukavassa seurassa. Talkoiden lomassa tarjolla virvokkeita ja pientä syötävää.

Lauantaina 8.6. klo 10-13
Avoimet Kylät - Virkistyspäivä 
Pohjois-Savon Kylät ry:n kanssa yhteistyössä toteutuu virkistyspäivä erityisesti ikäihmisille suunnatulla ohjelmalla. Klo 10-11 Savonnetin luennolla opitaan digiturvallisuudesta ja klo 11.15 alkaen voi saada apua vertaisohjaajalta digiklinikalla. Terveysjumppaa on tarjolla klo 11.15-11.45 joko Kylätuvan salissa tai sään salliessa pihamaalla. Klo 12-13 meitä laulattaa Trio Make-Rami-Marlen. Kylätuvan kahvio on avoinna koko tapahtuman ajan klo 10-13.

Sunnuntaina 9.6. klo 13-15
Vaalikahvila Kylätuvalla
Sunnuntaina äänestetään europarlamenttivaaleissa ja Kylätupa toimii äänestyspaikkana. Äänestysreissulla kannattaa piipahtaa Kylätuvan vaalikahvilassa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hallitus 2021

Harjurannan Kyläyhdistyksen vuosikokouksessa 28.6.2021 valittiin hallituksen puheenjohtaja sekä jäsenet kuluvalle toimikaudelle. Hallitus järjestäytyi 7.7.2021 kokouksessaan seuraavasti: Puheenjohtaja Jussi Mikkonen toimii myös rahastonhoitajana. Sihteeriksi valittiin Ida Markkanen, varapuheenjohtajaksi ja tiedottajaksi Tiina Immonen. Hallituksen muut jäsenet ovat Mika Immonen, joka toimii myös venepaikkavastaavana, Jaana Luostarinen, Marketta Pöllänen, Heimo Pöllänen sekä Ari Puustinen. Vuosikokouksen valtuuttamana hallitus kutsuu koolle tarpeelliset työryhmät, mm. alueiden kunnossapitoon, tapahtumajärjestelyihin sekä liikuntatoimintaan liittyen. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kyläyhdistyksen toimintaan matalalla kynnyksellä, tule mukaan työryhmien toimintaan! Ota yhteyttä p. 046 845 7213 tai sähköpostitse harjurannan.kylayhdistys@gmail.com. Huomioithan, että toimimme vapaaehtoispohjalta, joten joskus vastaamisessa saattaa kestää.

Laituri ja ponttooneita myynnissä

Harjurannan Kyläyhdistys myy tarjousten perusteella laiturin ja 2 kpl ponttooneita.       Laituri nähtävillä Jokilahden uimapaikalla ja ponttoonit Kylätuvalla. Tavarat myydään siinä kunnossa kuin ne myyntihetkellä ovat, ilman palautusoikeutta.   Tarjoukset (1. tarjous laiturista ja 2. tarjous ponttooneista) tulee jättää 13.9.2020 mennessä Kylätuvan postilaatikkoon suljetussa kirjekuoressa. Tarjoukset avataan 14.9. ja voittajalle ilmoitetaan käsittelyn jälkeen. Tarjouksesta tulee käydä ilmi tarjoajan yhteystiedot (nimi ja vähintään puhelinnumero).   Voittaneen tarjouksen jättäjä sitoutuu maksamaan tarjoamansa summan kyläyhdistyksen ilmoittamalle tilille kahden päivän sisällä sekä kuljettamaan pois ostamansa tavaran omalla kustannuksellaan viikon sisällä.   Lisätietoja sähköpostilla harjurannan.kylayhdistys(a)gmail.com tai p. 046 845 7213

Vekara-Varkaus Festivaaliviikko Harjurannalla

Kesäkuun alussa vietetään perinteistä Vekara-Varkaus Festivaaliviikkoa 11.-17. kesäkuuta. Varkauden seurakunta järjestää tiistaina 12. kesäkuuta Ilta perheille -tapahtuman Luontokirkolla klo 17.30 alkaen.  Linja-autokuljetus luontokirkolle lähtee klo 17.00 pääkirkon parkkipaikalta. Harjurannan luontokirkolle voi saapua myös omalla autolla, ohjelma alkaa klo 17.30 luontokirkolla. Ota mukaan omat eväät ja makkarat, paikan päällä on nuotio kuumana. Paluukuljetus lähtee n. klo 19.00. Retken kokonaiskesto n. 2,5 tuntia. Mukaan mahtuu 46 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.  Ilmoittautuminen ma 11.6. mennessä Paula Boman, puh. 040 501 4950  Lisätietoja puh. 040 501 4950 tai puh. 040 578 5218  Ajo-ohje: Varkauden keskustasta ajetaan Könönpellon rampille, josta noustaan ylös ja käännytään oikealle Harjurannantie. Harjurannantietä ajetaan n. 10 kilometriä, jonka jälkeen käännytään vasemmalle risteyksestä, jossa kyltti Luontokirkko.  AJANKOHTA  Ti 12.6. klo 16.45 linja-aut